viernes, 10 de mayo de 2013

El restaurant


Ja fa cinc anys que vam iniciar aquesta aventura a Vilafranca i, tot i haver hagut de treballar molt i haver passat molts moments en què quasi llancem la tovallola, hem de dir que estem molt contents d'haver fet aquest pas i haver triat el Penedès per emprendre el projecte.

Per si encara hi ha algú que no ens coneix, farem un resum de les nostres peripècies per la Vila.

Fa molts i molts anys el Xavier Arnan (propietari i cap de cuina del restaurant) va decidir que volia estudiar cuina. Va estudiar a l'Escola d’Hostaleria de Barcelona i va fer pràctiques en alguns restaurants de la zona (Lizarran, el niu de la cigonya,..). Aconsellat pels professors de l'escola va decidir anar a girar pel país per agafar experiència i aprendre altres maneres de cuinar. En aquesta època va treballar a Menorca en un reconegut complex hoteler i a un restaurant familiar al costat del mar; a l'Hostal Sant Salvador a la Vall de Bianya d'Olot quan la van reconèixer amb una estrella Michelin; Restaurant La Perdiu de Boi Taüll amb una assessoria de Pedro Subijana, reconegut cuiner, on va conèixer a Imma López, segona sommelier i cambrera (a partir d'aqui L'Imma i el Xavi emprenen el camí plegats); Can Muní a Palau Saverdera amb una assessoria de Paco Perez del restaurant Miramar; El Carles Antoner a La Cistella de Figueres des d'on van decidir tornar al Penedès per obrir el seu Restaurant.

Amb la motxilla plena d'experiències i nous coneixements enfilen el camí cap aquesta nova aventura. Decideixen que volen obrir un restaurant amb la filosofia de promocionar els productes del territori i de proximitat amb una cuina actualitzada de gustos tradicionals.

A Vilafranca del Penedès hi troben un local ideal, tranquil, al vell mig del casc antic de la vila on poden iniciar el seu projecte. Després de convencer família i amics i d'aconseguir els crèdits, el local, el material, els proveïdors,... el 22 de maig del 2008 inauguren el restaurant amb molta emoció i ilusió. Els inicis són complicats perquè la gent no coneix la nova filosofia del restaurant ni al cuiner. Mica en mica es van donant a conèixer gràcies a la bona qualitat del producte, el bon servei i al boca orella dels clients satisfets, que cada vegada són més. Però a causa del moment de crisi actual es troben que, tot i el bon nom del negoci i la fama aconseguida, hi ha dies que no es reben tots els clients necesaris per mantenir el negoci i decideixen buscar quins són els problemes per tobar alternatives i mantenir la filosofia del restaurant intacte.

Decideixen cambiar de local per motius de localització (molts clients trucaven preguntant pel restaurant perquè no el trobaven ja que estava molt amagat) i econòmics. El 12 de març del 2013 s'innaugura el nou Racó de la Calma al Carrer del Casal nº1. Concients de la situació econòmica intenten adaptar-se i reduir preus sense que això afecti a la qualitat del producte i del servei.

Us esperem amb les portes obertes al Racó de la Calma. Per qualsevol cosa ens podeu trucar al  93 819 92 99 o contactar amb nosaltres a racodelacalma@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario